Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινό εργαστήρι για παιδιά στη Θεσσαλονίκη από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Καλοκαιρινό Workshop για Παιδιά από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη).

Οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΚΜΣΤ ετοιμάζουν για τους μικρούς φίλους ένα καλοκαιρινό δημιουργικό εργαστήριο στο πλαίσιο της έκθεσης στο λιμάνι «1,2,3,b4».


Πρόκειται για ένα εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναντήσεις την Πέμπτη 18 & 25 Ιουλίου 2013 στις 19:00 για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. 
Κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει δίωρη δημιουργική απασχόληση με συμμετοχή 1€ /το παιδί.

Εμπνευσμένο από συγκεκριμένα έργα της έκθεσης, το εργαστήριο έχει ως στόχο την εξοικείωση και τον πειραματισμό των παιδιών με τεχνικές της σύγχρονης τέχνης όπως η σύνθεση διαφόρων υλικών, η κίνηση, το παιχνίδι με το φως, δημιουργώντας τρισδιάστατες κατασκευές. Κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να φέρει ένα μεγάλο κουτί παπουτσιών και φακό (προαιρετικά).

Η συμμετοχή στο εργαστήριο γίνεται κατόπιν δήλωσης στο τηλέφωνο: 2310593270.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Η πόλη στον κόσμο

"Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό!"

Καλοκαιρινό εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών
24-28 Ιουνίου 201317:00-19:00 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Ίδρυμα Ωνάση

Το εργαστήριο προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε μια δημιουργική επαφή με τη μουσική, το ρυθμό και το παιχνίδι των ρόλων, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά διάφορα μουσικά όργανα. Η μουσική χρησιμοποιείται ως εργαλείο επικοινωνίας, ακόμα και όταν λείπει ο λόγος. Το παιδί καλείται μέσα από τη μουσική να αισθανθεί την ύπαρξή του, να εκφράσει τα συναισθήματά του, να τραγουδήσει, να παίξει και να ακούσει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.

Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τα παιδιά έχοντας ως όχημα τη μουσική βιώνουν την εμπειρία της ομαδικότητας. Συνεργάζονται και προετοιμάζονται για τον τελικό στόχο του εργαστηρίου, που είναι μια διαδραστική συναυλία μουσικής, μια μουσική γιορτή όπου πρωταγωνιστές και εκτελεστές είναι τα ίδια τα παιδιά. Η παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, ενώ το ρόλο τους τον καθορίζουν οι ίδιοι. Ο γονέας μπορεί να είναι απλός παρατηρητής ή και να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες. 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε πέντε συναντήσεις. Οι μουσικές δραστηριότητες είναι ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών που συμμετέχουν. Η πρώτη συνάντηση απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο μουσικό εργαστήριο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου και την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής Αραβέλλα Μπαμπασίκα-Αναστασάκη, μαζί με μια ομάδα μουσικών.