Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δραστηριότητες την Κυριακή :)

Μια ακόμη νέα ενότητα εγκαινιάζεται στο "Καλειδοσκόπιο - Ειδική Αγωγή" και έχει τίτλο "Δραστηριότητες την Κυριακή". Κάθε Κυριακή θα παρουσιάζονται ιδέες, προτάσεις για εξόδους / επισκέψεις, κατασκευές και άλλες δραστηριότητες, απλώς για να περνάμε όμορφα με το παιδί διασκεδάζοντας!


Για σήμερα, η πρόταση είναι η κατασκευή δαχτυλόκουκλας!


Μπορούμε να φτιάξουμε δαχτυλόκουκλες από ύφασμα, γεμίζοντας το κεφάλι τους με βαμβάκι ή υαλοβάμβακα και ράβοντας το υπόλοιπο σώμα (τα ρούχα) σε αυτό, με βάση τη διάμετρο του δαχτύλου του παιδιού.

Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε πιο απλές δαχτυλόκουκλες με χαρτί. Τα υλικά που θα χρειαστούμε εδώ είναι χαρτί, ψαλίδι, κόλλα και χρώματα. Κόβουμε όλα τα μέρη της δαχτυλόκουκλας με το ψαλίδι, προτρέπουμε το παιδί να τα ζωγραφίσει όπως θέλει, τα κολλάμε όλα μαζί και αφήνουμε ένα άνοιγμα για να χωρούν τα δάχτυλα του παιδιού.


Μια πολύ διασκεδαστική πρόταση για παιχνίδι προσποίησης και ρόλων! Το παιδί μπορεί να φτιάξει τις δικές του ιστορίες, με ζώα, με χαρακτήρες, να δώσει ονόματα και να μιμείται φωνές, με το γονέα (ή τον εκπαιδευτικό / συνοδό / θεραπευτή) να συμμετέχει στο παιχνίδι. Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με ή χωρίς αναπηρία.


Επίσης, μόνο για σήμερα, μπορείτε να επισκεφτείτε τη "Μικρόπολη"! 


Η "Τεχνόπολις" μεταμορφώθηκε σε "Μικρόπολη", ανανεωμένη, πιο πλούσια σε θέματα, πιο μεγάλη σε διάρκεια και πιο πολύχρωμη από ποτέ! Πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών 2 -13 ετών σε θέματα ποιότητας ζωής, μέσα απ΄το παιχνίδι!

Ώρες επίσκεψης: 10:00 - 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: