Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

"Σωματείο Ρακοσυλλεκτών"

Μετά το "Χρονοπειρατή" και τη "Φάκα"...

Η Μαρίνα Δανέζη κάνει και πάλι την ιδιαίτερη παρουσία της αισθητή με τη νέα της ταινία "Σωματείο Ρακοσυλλεκτών".
Το θέμα της ταινίας είναι πρωτότυπο και ασυνήθιστο, καθώς αφορά την οργάνωση και τις δραστηριότητες ενός σωματείου το οποίο αποτελείται από ρακοσυλλέκτες που ζουν γύρω μας, δίπλα μας, μαζί μας στην ίδια πόλη, και που η πλειοψηφία δεν έχει καν ακουστά...

------------------------------------------------------------------------------------

Το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών ιδρύθηκε το 1992. «Προτού ιδρύσουμε το σωματείο μας ήμασταν έρμαια της καλοσύνης του κάθε οργάνου» μας λέει ο πρόεδρος Σπύρος. Η ανάγκη βιοπορισμού τους έκανε να οργανωθούν, να διεκδικήσουν και τελικά να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα σταθερό χώρο όπου κάθε Κυριακή στήνουν το παζάρι του Σωματείου. Άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, καταγωγές, θρησκείες συνυπάρχουν αρμονικά. Ο επίτιμος πρόεδρος, ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας, ο αρχιφύλακας, τα μέλη, τα επίτιμα μέλη, ένα γαϊτανάκι ανθρώπων, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

(Πηγή: Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης)




δείτε το trailer



η αφίσα της ταινίας


Και λίγα λόγια για τη σκηνοθέτιδα:

Η Μαρίνα Δανέζη γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θέατρο στη σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο και στον κινηματογράφο.
(Πηγή: Bankit.gr)

Φιλμογραφία:
"Ο χρονοπειρατής" (2007), μικρού μήκους
"Η Φάκα" (2009), μικρού μήκους
"Σωματείο Ρακοσυλλεκτών" (2011), μεγάλου μήκους

---------------------------------------------------------------------------

Το "Σωματείο Ρακοσυλλεκτών" θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 15:00 (αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ) και την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 22:30 (αίθουσα ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ), στα πλαίσια του Τμήματος Προγράμματος "Ελληνικό Πανόραμα".

Επίσης, στο ίδιο Φεστιβάλ, θα προβληθεί η ταινία της Μαρίνας Δανέζη "Η Φάκα" την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 13:00 (αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ) και την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 11:00 (αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ), ως μέρος του Αφιερώματος "Έτσι είμαι - Ανατρέποντας προκαταλήψεις".


Επισκεφθείτε και το επίσημο ιστολόγιο της ταινίας, εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: